Πολιτική

Τζαβάρας: Αν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά θα πούμε ναι στην συγκρότηση του ΕΣΡ

«Εάν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα θεσμικά και θα μας δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο Κώστας Τζαβάρας.

Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε τι ψήφισε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ στη διάσκεψη για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά ότι είπε πως ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τη γνώμη του για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Ερωτηθείς για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ότι η εμμονή της ΝΔ συνδέεται με την απομάκρυνση μιας κυβέρνησης που πάει τη χώρα 15 χρόνια πίσω. Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη και τυχοδιωκτική. Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και θέλουν τη χώρα εντός της ΕΕ και του ευρώ. Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί το βάρος στην ανάπτυξη γιατί αυτή αποτελεί τη βάση για να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα.

Ο Κ. Τζαβάρας τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ότι η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της για τα λάθη που έκανε και έχουν εκκαθαριστεί από το λαό. «Η ΝΔ έχει λογοδοτήσει, τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι υποσχέθηκαν ότι είχαν τον μαγικό τρόπο να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Να επιστρέψουν τον 13ο μισθό, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι πρέπει να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση του οποίου, όπως είπε, δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς παρουσίασε ένα πρόγραμμα και κυβερνά χωρίς πρόγραμμα.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 1
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2