Κόσμος

Επικίνδυνη ένταση ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία για ακατοίκητα νησιά – Σύλληψη ενός κατασκόπου

Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος ενός Ιάπωνα με την υποψία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, απαντώντας μέσω φαξ σε σχετικό ερώτημα που του έθεσε το πρακτορείο Reuters.

Η απάντηση του υπουργείου επιβεβαιώνει την πληροφορία που είχε μεταδώσει την Παρασκευή το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί για την υπόθεση η πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Την Πέμπτη η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει συλληφθεί στην Κίνα ένας Ιάπωνας, χωρίς να διευκρινίσει για τι κατηγορείται. Όταν ρωτήθηκε αν είναι ύποπτος για κατασκοπεία, ο υπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία δεν ασκεί κατακοπεία σε βάρος καμίας χώρας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τόκιο και Πεκίνου είναι τεταμένες επειδή και οι δύο χώρες διεκδικούν τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου (που στα κινεζικά αποκαλούνται Ντιαογιού), τα οποία σήμερα ελέγχονται από την Ιαπωνία.

Ο συλληφθείς είναι περίπου 60 ετών και επρόκειτο να μείνει στο Πεκίνο για 5 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουλίου, όμως δεν επέστρεψε στην Ιαπωνία και δεν απαντά στο κινητό τηλέφωνό του, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Πέρσι είχαν συλληφθεί τουλάχιστον δύο Ιάπωνες με την κατηγορία της κατασκοπείας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ