Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Στραματσόνι: “Μόνο με κατάλληλη νοοτροπία θα πετύχουμε”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατέστησε σαφές πως για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του θα πρέπει η ομάδα να έχει την κατάλληλη νοοτροπία.

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε κατά την αναχώρηση της “πράσινης” αποστολής για την Ολλανδία (εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας), πως το Europa League είναι σημαντικός στόχος για το “τριφύλλι”.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι:

Για την έναρξη της σεζόν: “Η αρχή είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Πρέπει να αποκτήσουμε την κατάλληλη νοοτροπία τάχιστα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Σύντομα θα παίξουμε προκριματικά για το Europa League, που είναι ένας σημαντικός στόχος για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δημιουργήσουμε αμέσως ένα ανταγωνιστικό σύνολο”.

Για το τι θέλει να διορθώσει: “Πρώτα απ’ όλα, θα επαναλάβω τη σημασία της νοοτροπίας. Επειδή, κατά την άποψη μου, την προηγούμενη σεζόν είχαμε έλλειψη σε αυτό τον τομέα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο club, με μεγάλη ιστορία και υποχρεούμαστε να τον επαναφέρουμε εκεί που του αρμόζει. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν έχουμε την κατάλληλη νοοτροπία”.

Για τις μεταγραφές: “Είναι νωρίς να μιλήσω για τις μεταγραφές. Προτιμώ να τις σχολιάσω όταν θα τις ολοκληρώσουμε. Έχουμε έναν νέο ποδοσφαιριστή, τον Ιβάνοφ, θα τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί, περιμένουμε τον Μπεργκ, όταν θα ενσωματωθεί και θα δουλέψουμε στην προετοιμασία”.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Ζέκα ξεκαθάρισε πως απαγορεύεται το “τριφύλλι” να εμφανιστεί στα φετινά προκριματικά του Europa League, όπως πέρυσι στα παιχνίδια με την Καμπάλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρλος Ζέκα:

Για την έναρξη της προετοιμασίας: “Με τη νέα σεζόν, ελπίζω να καταφέρουμε να γράψουμε μια νέα ιστορία, καλύτερη από την περσινή… Θέλουμε όλοι να είμαστε καλύτεροι και ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι περισσότερο για να γίνει αυτό και θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε να πιάσει τόπο η προετοιμασία για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για τον προσωπικό του στόχο: “Είμαι καλά… Ήταν λίγες οι μέρες των διακοπών, όμως η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν οι προπονήσεις και το ποδόσφαιρο. Είμαι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν και θα φανώ στο γήπεδο όσο πιο έτοιμος γίνεται. Έρχεται μια δύσκολη σεζόν και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”.

Για ό,τι συνέβη με την Καμπάλα πέρυσι και την ανάγκη για διαφορετικό ξεκίνημα: “Πέρυσι τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα για εμάς… Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αυτά τα παιχνίδια και ο αποκλεισμός τριγυρνούν ακόμα στο μυαλό μου, αλλά έχουμε μπροστά μας μια νέα σεζόν και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα περσινά και την Καμπάλα. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τόσο άσχημα. Απαγορεύεται να επιτρέψουμε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι θέμα … εκδίκησης, αλλά θέμα της ομάδας μας και της ανάγκης να την επαναφέρουμε εκεί που αξίζει. Δεν έχουμε… έχθρα με κανέναν και δεν κοιτάζουμε τους άλλους. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε””.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο: “Προσωπικά δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό απ’ ότι λέω κάθε σεζόν προς τον κόσμο… Θα τα δώσουμε όλα για να γίνουν διαφορετικά πράγματα απ’ ότι την περασμένη σεζόν. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι θα παλέψουμε για τη φανέλα, γιατί η φανέλα είναι πάνω απ’ όλους και πιο σημαντική απ’ οτιδήποτε άλλο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε