Κόσμος

Τρόμος στο Παρίσι: Τζιχαντιστής μαχαίρωσε αστυνομικό και πήρε ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

- 25χρονος Γάλλος ο δράστης του νέου μακελειού στο Παρίσι - Πρόκειται για τον Λαροσί Αμπάλα, που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε πυρήνα τζιχαντιστών!
- Μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από το σπίτι του και στη συνέχεια πήρε ομήρους τη γυναίκα και τον γιο του θύματος
- Σκότωσε και τη γυναίκα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας
- Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη όπως έκανε και για το μακελειό στο Ορλάντο με τους 49 νεκρούς
- Η νέα επίθεση από τζιχαντιστή στη Γαλλία έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη το Euro 2016
- Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Ολάντ - Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ηταν τρομοκρατική επίθεση

Εν μέσω του Euro 2016 και λίγες ώρες μετά το μακελειό με τους 49 νεκρούς στο Ορλάντο, ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό για το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος έρχεται να σοκάρει. Και κυρίως να “αποδείξει” για άλλη μια φορά την ανικανότητα να αντιμετωπιστούν οι φανατικοί που υπόσχονται πίστη και υποταγή στους τζιχαντιστές.

Σε προάστιο του Παρισιού, ένας 25χρονος Γάλλος, όχι μόνο γνωστός στις αρχές αλλά και καταδικασμένος για συμμετοχή σε πυρήνα τζιχαντιστών, δολοφόνησε έναν αστυνομικό και πήρε ομήρους τη γυναίκα του και το παιδί του. Ο δράστης μαχαίρωσε επανειλημμένα (9 φορές) στο στομάχι τον 42χρονο διοικητή της αστυνομίας έξω από το σπίτι του στο προάστιο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (13.06.2016) περίπου στις 20:30 το βράδυ έξω από το σπίτι του διοικητή της αστυνομίας Jean-Baptiste Salvaing. Αφού δολοφόνησε τον 42χρονο άνδρα, ο δράστης ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, παίρνοντας ομήρους τη γυναίκα και το γιο του! Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, επίλεκτες δυνάμεις ανέλαβαν δράση και σκότωσαν τον δράστη. Εκείνος, όμως, δυστυχώς, είχε προλάβει να δολοφονήσει και τη γυναίκα του αστυνομικού, η οποία επίσης εργαζόταν για την αστυνομία. Το παιδί του ζευγαριού, ένα αγοράκι μόλις τριών ετών, σώθηκε.

Ως δράστης της διπλής δολοφονίας αναγνωρίστηκε ο Λαροσί Αμπάλα, 25 ετών, που είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν! Καταγόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Πριν την εισβολή των επίλεκτων δυνάμεων στο σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρία, στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις και εκπυρσοκροτήσεις.

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό στο προάστιο του Παρισιού, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq, όπως έκανε και όσον αφορά στο Ορλάντο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αστυνομικό και την οικογένειά του. «Πηγή είπε στο πρακτορείο Amaq: μαχητής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Λε Μιρό και τη σύζυγό του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται όντως πίσω από την επίθεση, θα είναι η πρώτη που κάνει στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα μετά το μακελειό με τους 130 νεκρούς.

Η γαλλική κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου χαρακτήρισε την επίθεση ως τρομοκρατική πράξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους δρόμους πάνω από 800.000 διαδηλωτές στη Γαλλία - Παραλύει η χώρα από μεγάλη απεργία, διαλύει συγκεντρώσεις η αστυνομία
Ο αρχηγός της αστυνομίας εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία ταραχοποιών στη διαδήλωση που έχει προγραμματισθεί στο Παρίσι και στην οποία θα συμμετάσχουν 50.000 ως 100.000 άνθρωποι
Απεργία στη Γαλλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξοχική κατοικία του Κιρ Στάρμερ – Συζητούν για επενδυτικό πακέτο 200 δισ. δολαρίων
Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη από το Κάστρο του Γουίνδσορ στο Τσέκερς με ελικόπτερο - Τον υποδέχτηκαν ο βρετανός πρωθυπουργός με τη σύζυγό του - Η Μελάνια ξεναγείται από την Καμίλα στη βιβλιοθήκη του κάστρου Γουίνδσορ
Τραμπ Στάρμερ
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Το δείπνο υπερπαραγωγή προς τιμήν των Τραμπ στο Γουίνδσορ: Φιλέτο κοτόπουλο Νόρφολκ και το σπέσιαλ κοκτέιλ από ουίσκι και μαρμελάδα που συζητιέται
Το μενού που σερβιρίστηκε με χρυσοποίκιλτα σερβίτσια και με αυστηρά πρωτόκολλα, «πάντρευε» βρετανικές και αμερικανικές γεύσεις - Ο Τραμπ χαρακτήρισε την υποδοχή του στο Λονδίνο ως μία από τις «υψηλότερες τιμές» της ζωής του
Το δείπνο των Τραμπ στο Κάστρο Γουίνδσορ
Αδιανόητο: Οι Μακρόν στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι η Μπριζίτ γεννήθηκε γυναίκα - Καταθέτουν φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία
Θα υπάρξει μαρτυρία εμπειρογνώμονα «επιστημονικής φύσης», σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζεύγους - Ποια είναι η influencer Κάντας Όουενς που διακινεί θεωρίες ότι η Μπριζίτ γεννήθηκε άντρας
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν 9
Σφοδρές αντιδράσεις για το «κόψιμο» της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ μετά τα σχόλια για τον δολοφόνο του Κερκ - Έξαλλος ο ίδιος
Ο παρουσιαστής είχε πει ότι «η συμμορία MAGA προσπαθεί να παρουσιάσει τον νεαρό που δολοφόνησε τον Τσάρλι Κερκ ως οτιδήποτε άλλο εκτός από δικό της» - «Η φίμωσή μας φτωχοποιεί ολόκληρο τον κόσμο»
Τζίμι Κίμελ 7