Πολιτική

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα ο Πούτιν; – Τι θέλει;

Από το 2007, την τελευταία φορά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στην Ελλάδα, άλλαξαν πολλά. Η νέα επίσκεψή του σηματοδοτεί αλλαγή στάσης της Ρωσίας, αλλά και μια προσπάθεια εισόδου σε μια αγορά που μπορεί να αποδειχθεί προνομιακή για εκείνη.

Μπορεί η Ελλάδα να πλήττεται από την κρίση και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι για χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα άλλαξε… θέση στο χάρτη. Η γεωστρατηγική της θέση παραμένει το ισχυρότερο χαρτί της.

Μπορεί επίσης σε ότι αφορά σε επίπεδο αγωγών ο TAP να υπερίσχυσε έναντι του ρωσικών συμφερόντων αγωγού, όμως η ενέργεια στη χώρα μας παραμένει … πεδίο λαμπρό.

Οι Ρώσοι μπήκαν ήδη δυναμικά τόσο στο φυσικό αέριο με ΔΕΠΑ – Gazprom να συνεργάζονται εξαιρετικά, όσο και με τη συνεργασία των ΕΛΠΕ με τη Rosnft, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό ενδιαφέρον και για την ενέργεια από τον λιγνίτη.

Μάλιστα από πολλούς θεωρείται θέμα χρόνου η… κάθοδος στην Ελλάδα Ρωσικής εταιρείας η οποία επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα για την κατασκευή λιγνιτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα.

Οι Ρώσοι ωστόσο κινούνται στην κατεύθυνση και των στρατηγικών επενδύσεων. Οι μεταφορές με παράκαμψη των στενών υπό τον έλεγχο των Τούρκων πάντα ήταν ένα στοίχημα για τη “ρωσική αρκούδα” και έτσι κατά πολλούς είναι δεδομένο και το ενδιαφέρον τους, τόσο για τον ΟΛΘ, μια επένδυση που μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί και με επένδυση στον ΟΣΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας