Κόσμος

Άρχισε η απομάκρυνση των αμάχων από 4 πολιορκημένες πόλεις της Συρίας

Η απομάκρυνση 250 Σύρων από δύο πόλεις που πολιορκούνται από δυνάμεις προσκείμενες στο συριακό καθεστώς κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο άρχισε σήμερα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα επέτρεψε επίσης να προχωρήσει η εκκένωση δύο πόλεων που είναι πολιορκημένες από Σύρους αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ το οποίο ανήκει στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου είχε μεταδώσει ότι επετεύχθη συμφωνία γι’ αυτό.
Οι πόλεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, οι οποίες είναι αποκλεισμένες από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, είναι η Ζαμπάντανι και η Μαντάγια. Οι πόλεις που είναι αποκλεισμένες από τους αντάρτες είναι η αλ Φούα και η Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, πιστοί στην κυβέρνηση.
Ένα αυτοκίνητο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου που εγκατέλειπε τη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι δέχθηκε πυρά από τους αντάρτες, αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς. Ο λιβανέζικος τηλεοπτικός σταθμός αλ Μαγιαντίν επίσης μετέδωσε ότι η αυτοκινητοπομπή της Ερυθράς Ημισελήνου δέχθηκε πυρά από τους αντάρτες.
Οι κάτοικοι της Μαντάγια και της Ζαμπάντανι θα μεταφερθούν στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Ιντλίμπ, όχι πέραν των συνόρων, στο έδαφος του Λιβάνου, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε το Ρόιτερς.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε μια τοπική εκεχειρία στις τέσσερις πόλεις τον Σεπτέμβριο, παρότι η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε πλήρως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 5
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος