Πολιτική

Ο Β. Λεβέντης απέκλεισε εκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα

Κριτική εφ' όλης της ύλης, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, άσκησε κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Μου ζητάτε να τοποθετηθώ για την ασφάλεια, αλλά το θέμα μού φαίνεται λίγο αστείο, τη στιγμή που οι πολίτες αναρωτιούνται τι θα γίνει με το φορολογικό και το ασφαλιστικό- και είναι πανικόβλητοι», είπε ο κ. Λεβέντης.

Συνεχίζοντας καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη ενημέρωσης και αδιαφάνεια, και ανέφερε ότι ο ίδιος ζήτησε συνάντηση πολιτικών αρχηγών πριν να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τα νομοσχέδια, για τις συντάξεις και το φορολογικό, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απήντησε ότι δεν μπορεί να συγκαλέσει τέτοια συνάντηση χωρίς να γίνει σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό.

Για τους φόρους, είπε ότι δεν ευθύνονται οι δανειστές, αλλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και έτσι δίνουμε την εντύπωση αναξιόπιστου κράτους.

«Η αναξιοπιστία οφείλεται στην πρακτική που ακολουθείτε. Όταν είναι να πάρουμε μια δόση, ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο για τα μάτια του κόσμου, και μετά το ξεχνάμε», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ζήτησε εκ νέου την επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ στις διπλές και τριπλές συντάξεις, και να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις των βουλευτών.

Καταλήγοντας, επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση υποστηριζόμενη από 250 βουλευτές, τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει συνεργασίες με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι λόγω της στάσης του αυτής, έχει αποκλειστεί από τα κανάλια.

«Σήκωσα επί 35 χρόνια το βάρος του αγώνα εναντίον του δικομματισμού και υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής και δεν θα πάρω μέρος σήμερα σε συγκολλήσεις», είπε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει την υποστήριξη των νέων ψηφοφόρων και στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 11
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά