Κόσμος

Ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια σε καταφύγια – Κρατούσε video και φωτογραφίες!

Ο άνθρωπος που θα έπρεπε να τα προστατεύει έγινε ο βιαστής τους. Ένας ιερέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο, στην Ονδούρα.

Σήμερα, ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος είναι σήμερα 70 ετών. Δεν είναι ο μοναδικός ιερέας που έχει βιάσει αγόρια που θα έπρεπε να προστατεύει. Τον τελευταίο καιρό λειτουργούσε στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη (01.03.2016) αν και αναφέρεται πως εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από περίπου 50 ιερείς και η ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας γνώριζε και συγκάλυψε τα εγκλήματά τους, δεν ασκήθηκε καμιά ποινική δίωξη, διότι είτε τα αδικήματα έχουν παραγραφεί είτε οι φερόμενοι ως δράστες είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν!

Μετά την οκταήμερη δίκη, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Χίκτον σε ανακοίνωσή του.

Ο δικηγόρος του σάτυρου ιερέα απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την καταδίκη του πελάτη του

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μαουρίτσιο είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.

Κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στην Ονδούρα από το 2004 ως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα. Τουλάχιστον σε μία περίπτωση πλήρωσε τα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Επίσης διατηρούσε ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του.

Ο Μαουρίτσιο καταδικάστηκε να εκτίσει 200 μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και 10.000 σε κάθε θύμα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι
Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες καταγράφονται να περπατούν ελεύθερα στους κατεστραμμένους δρόμους του Ποκρόφσκ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν στρατιώτες να περιπολούν ανενόχλητοι στο νότιο Ποκρόφσκ, την ώρα που το Κίεβο διαβεβαιώνει ότι οι μάχες συνεχίζονται στη μισοερειπωμένη πόλη
Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης