Πολιτική

Μία ακτιβίστρια πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου

Με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάντια Μουράντ Μπαζί συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι συνάντησε τη Νάντια Μουράντ Μπαζί και της εξέφρασε το θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει. Σημειώνει επίσης ότι «ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά».

Επιπλέον, αναφέρει ότι συζήτησαν ακόμα «την ανάγκη οι πρόσφυγες Ειδομένης και Πειραιά, να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας».

Στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter μετά τη συνάντηση, η Νάντια Μουράντ Μπαζί (σ.σ. μια από τις γυναίκες Γεζίντι που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις του Daesh (Ιsis)), ανέφερε με αναρτήσεις της ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν «για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ».

Τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθλαψη. Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, που προ περίπου δύο μηνών είχε γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε έναν χρόνο.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13