Κόσμος

Ισπανία: Στους Σοσιαλιστές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας έδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ, τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) την εντολή να ξεκινήσει συνομιλίες με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Πάτσι Λόπεθ. 

Μιλώντας με τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά, ο Λόπεθ είπε ότι ο Σάντσεθ θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, πιθανότατα ακόμη και έναν μήνα, προτού να οργανωθεί η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Click4more: Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές περιμένουν το “πράσινο φως” από τον βασιλιά

Με βάση το ισπανικό σύνταγμα, μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του διάστημα δύο μηνών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Εάν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, τότε προκηρύσσονται εκ νέου εθνικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα