Οικονομία

Η ΕΚΤ προβλέπει σταθερή και ήπια ανάπτυξη

Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό βραχυπρόθεσμα πριν ανακτήσει κάποια δυναμική τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι για την προοπτική αυτή, ανέφερε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών θα συνεχίσει να είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, επωφελούμενη από τις βελτιωμένες αγορές εργασίας ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα μπορούσαν επίσης να ενισχυθούν, ανέφερε η ΕΚΤ στο οικονομικό της δελτίο.

«Παραμένουν οι πτωτικοί κίνδυνοι αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη», ανέφερε η ΕΚΤ. «Οι πτωτικοί κίνδυνοι συνδέονται, κυρίως, με την αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία καθώς και με ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους».

«Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν την παγκόσμια ανάπτυξη και τη ζήτηση από το εξωτερικό για τις εξαγωγές της ευρωζώνης και ευρύτερα την εμπιστοσύνη» πρόσθεσε η ΕΚΤ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς