Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Από το πρωί της Τετάρτης έρχεται ο χιονιάς! Πέφτει 10 με 12 βαθμούς η θερμοκρασία

- Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (30.12.2015) ξεκινά η μεταβολή του καιρού
- Ο καιρός θα επιδεινωθεί αρχικά στα ορεινά Θράκης, Μακεδονίας και Θεσσαλίας
- Παγετός το πρωί της Πέμπτης, παραμονής της Πρωτοχρονιάς
- Χιονοπτώσεις και στην Αττική
- Διαβάστε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Εδώ και μέρες συζητάμε, γράφουμε, διαβάζουμε για την εισβολή του ψυχρού κύματος που μας έρχεται από τη Ρωσία και θα φέρει… χιόνια σε όλη τη χώρα. Τώρα, το έχουμε και με τη… βούλα της ΕΜΥ! Το μεσημέρι της Τρίτης (29.12.2015) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ο καιρός στην Ελλάδα χαλάει από το πρωί της Τετάρτης, με τη θερμοκρασία να κάνει… βουτιά 10 με 12 βαθμούς και ο χειμώνας να μας έρχεται… απότομα την Πρωτοχρονιά, μετά από τα ανοιξιάτικα Χριστούγεννα! Την Παρασκευή, βέβαια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις:
Α. Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.

Γ. Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

2. Την σημαντικά πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
Σασμός: Το κρητικό έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος που ανοίγει η βεντέτα – Οι «ειρηνοποιοί», οι «μεσίτες» και οι «σασμάδες»
Η ομώνυμη σειρά «Σασμός» ταξίδεψε τους τηλεθεατές στον άγραφο νόμο της Κρήτης, μέσα από μία ιστορία γεμάτη σασπένς, έρωτες και δολοφονικά κίνητρα
Έγκλημα για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο
11
Ο σασμός που δεν σταμάτησε τη βεντέτα και το σπίτι που «ξύπνησε» την έχθρα στα Βορίζια - Το σενάριο για το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα
Η κουμπαριά που δεν έφερε την ειρήνη στις δύο οικογένειες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το μακελειό - Κλειστά τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό
Ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη 65