Κόσμος

Μπηχτές Ρέντσι στη Μέρκελ για το προσφυγικό

«Η Ιταλία ζητά από την Ευρώπη να τυγχάνουν σεβασμού απ' όλους οι διάφοροι κανόνες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε: «δεν επιτιθέμεθα στην Ευρώπη, αλλά αντιθέτως την υπερασπιζόμαστε. Στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρώτησα αν οι κανόνες, οι οποίοι για την Ιταλία αφορούν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα, ισχύουν και για άλλες χώρες, με αναφορά στο εμπορικό πλεόνασμα. Και θέλησα να μάθω αν οι πρωτοβουλίες για να κινηθεί διαδικασία παράβασης σε βάρος της Ιταλίας, σχετικά με την ελλιπή καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών, ελήφθησαν και σε βάρος άλλων χωρών».

«Η προσωπική μου σχέση με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είναι άριστη, αλλά εγώ αντιπροσωπεύω, πρέπει να αντιπροσωπεύω την Ιταλία. Και είμαι συγχρόνως και ο πρωθυπουργός της πολιτικής δύναμης η οποία έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις ευρωεκλογές του 2014», τόνισε ο Ρέντσι.

Σε σχέση με το τελευταίο έτος της διακυβέρνησής του, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «το ΑΕΠ παρουσιάζει άνοδο, ενώ αυξήθηκε και ο δείκτης εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων, παρά μια ελαφρά πτώση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού».

Το 2016, σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι, θα πρέπει να είναι το έτος των αξιών, με επενδύσεις στην παιδεία, στα πανεπιστήμια και σε όλο το φάσμα του πολιτισμού.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, τέλος, ο 40χρονος Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κατά το 2015, το θέμα των αποβιβάσεων μεταναστών μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό πρόβλημα» και πως «η Ιταλία, αν γύριζε πίσω, δεν θα άλλαζε ποτέ την όλη ανθρώπινη προσέγγισή της, έστω κι αν αυτή μπορεί να επέφερε κάποιο σχετικό κόστος στην κυβέρνηση, στα γκάλοπ που μετρούν την δημοτικότητα και την αποδοχή από μέρους των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3