Πολιτική

“Σκοτσέζικο ντους” από ΕΚΤ: Βλέπει πρόοδο αλλά “η κατάσταση παραμένει εύθραυστη”

Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό, τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αν και η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ εύθραυστη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πέτερ Πράετ. Ο κ. Πράετ είναι ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά υπάρχει η θέληση για επιτυχία και το κλίμα των συνομιλιών έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Πράετ, ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο. «Είναι σαφώς πιο θετικό απ’ ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου. Έχει γίνει ήδη μεγάλη πρόοδος μέσω αυτών διαπραγματεύσεων. Έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι τράπεζες θα είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα».

Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, που είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο».

«Έχουν προκύψει επιπλέον ρίσκα από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, ρίσκα που είναι αρκετά σημαντικά για την ευρωζώνη. Υπάρχουν επίσης πτωτικές πιέσεις στις τιμές στον μεταποιητικό τομέα, ως αποτέλεσμα της πλεονάζουσας παραγωγής και της πολύ υψηλής ανεργίας», δήλωσε ο Πράετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο Γιάννης Παναγόπουλος θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του 
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προβληματική» τη συνέχιση της παρουσίας του προέδρου της ΓΣΕΕ, ενώ έχει ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα – Τι είπε για δημοσκοπήσεις και συνεργασία με τη ΝΔ
Νάντια Γιαννακοπούλου
Γιάννης Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τις αποκαλύψεις για υπεξαίρεση κονδυλίων
Σε ανακοίνωσή του, έχει ήδη απορρίψει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες, καταγγέλλοντας ότι επί ημέρες δημοσιεύματα τον «δικάζουν και τον καταδικάζουν» με βάση «διακινούμενο non-paper άγνωστου συντάκτη»
Γιάννης Παναγόπουλος