Πολιτική

Το μπλοκάκι του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός στις αρχές του 2016

Τα πρώτα Χριστούγεννα των μελών της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να είναι και τα...τελευταία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι όλοι κρίνονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στους πρώτους μήνες του 2016.

Άλλωστε από την πρώτη συνεδρίαση του Υ.Σ. είχε φωτογραφίσει τον μήνα Μάρτιο ως μήνα κλειδί για το μέλλον της κυβέρνησης, αφού η συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δανειστών και κατά συνέπεια με την αξιολόγηση συνολικά και του έργου που θα έχουν επιτελέσει οι υπουργοί, αλλά και με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απομείωση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά “Να φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές για την κυβέρνηση. Θα είμαστε εδώ και θα δουλεύουμε” τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και βελτίωσης του συντονισμού.

“Δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις” επισήμανε και πρόσθεσε “Κάθε υπουργός οφείλει να ιεραρχεί τις προτεραιότητες του και να τις υλοποιεί με συγκεκριμένο και σύντομο χρονοδιάγραμμα”, καλώντας συνολικά την κυβέρνηση να επιταχύνει τους ρυθμούς της.

Κλείνοντας ωστόσο την πολιτική του εισήγηση υπογράμμισε με νόημα ότι “κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου” και ότι “όλοι κρίνονται” εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία “είναι συμπαγής και αδιατάρακτη” που δεσμεύεται από την εντολή του λαού “να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και ταυτόχρονα να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα στην κρίση”.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι “όπως το 2015 καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές με επιτυχία, έτσι και το 2016 θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον λαό σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο, στη σταδιακή έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη’.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»