Πολιτική

Μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα πριν τη συνάντηση: Μην χαλαρώνεις

Μπορεί να φαίνεται πως πέρασαν αιωνιότητες από την κορύφωση της Ελληνικής κρίσης όμως δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις δήλωσε η Μέρκελ στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag), λίγες μόνο ώρες πριν τη νέα της συνάντηση με τον Α. Τσίπρα.

«Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ πριν από λίγο, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες που η κατάσταση στην Ελλάδα μας κρατούσε όλους υπ’ ατμόν και χαρακτήριζε καθημερινά τους τίτλους στα Μέσα Ενημέρωσης. Εν τω μεταξύ, αυτό φαίνεται να έχει περάσει, εδώ και ‘αιωνιότητες’. Παραταύτα δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση».

«Δεν επιτρέπεται επίσης να χαλαρώσουμε – δεν έχουμε επ’ ουδενί φθάσει στο τέλος – στην αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση και την εντατικοποίηση του οικονομικού συντονισμού. Διότι το κοινό νόμισμα είναι, όσο καμμία άλλη απόφαση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντιπροσωπευτικό του πώς και πόσο δυνατά μπορούμε να επιβάλουμε παγκοσμίως τις αξίες και τα συμφέροντά μας. Και αυτό κυρίως σε μια εποχή σοβαρών, σοβαρότατων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ