Πολιτική

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Η χειρότερη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους αγρότες

"Κάθε φορά που η κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα αίτημα κοινωνικής ή παραγωγικής ομάδας για καλύτερη συμφωνία, είναι βέβαιο ότι θα τα κάνει χειρότερα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για "αποδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα".

“Από την σημερινή παρουσία του κ. Τσίπρα στο ΥΠΑΠΕΝ ένα είναι σίγουρο: Οι μεν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν αυξημένους φόρους, οι δε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και μικρο- επαγγελματίες θα πληρώσουν πολύ αυξημένους φόρους, ενώ και οι μεν και οι δε, θα πληρώσουν τριπλάσιες εισφορές ΟΓΑ” σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, μέσα σε έξι μήνες έχει αφήσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς χωρίς χρηματοδότηση και έχει σταματήσει τις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων, με αποτέλεσμα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι Αλιείς να βρίσκονται σε απόγνωση στην πιο κρίσιμη περίοδο. Ταυτόχρονα, για τη συμφωνία που διαπραγματεύεται, “επιφυλάσσει την χειρότερη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους αγρότες από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία”:

“Ότι έμεινε έξω από τα προηγούμενα μνημόνια για την προστασία του παραγωγικού πρωτογενούς τομέα, το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα φέρνει με πρόταση και υπογραφή του κ. Τσίπρα, εξαφανίζοντας τους μικρούς και τους μεσαίους παραγωγούς. Για να κρυφτεί αυτή η «κακή τύχη» από το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους αγρότες, ο πρωθυπουργός «ανέγνωσε» το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ύψους 6 δις ευρώ, που είναι αποτέλεσμα επίπονης και επιτυχημένης διαπραγμάτευσης υπουργών του ΠΑΣΟΚ” σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
8
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 15
Πολιτική «θύελλα» για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ: «Γκρίνια» στο Μαξίμου και «γαλάζιες» ενστάσεις
Τα «πυρά» κατευθύνθηκαν και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εξανέστη - «Δεν είχε εξηγηθεί στην κοινωνία η οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ»
Ελληνικά Ταχυδρομεία 72