Κόσμος

“Μουτράκια” κάνει η Νότια στην Βόρεια Κορέα

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χε δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η Πιονγκγιάνγκ να ζητήσει συγνώμη για τις προκλήσεις της και την τοποθέτηση ναρκών κατά προσωπικού, διαφορετικά τα μεγάφωνα της Σεούλ που μεταδίδουν μηνύματα προπαγάνδας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, δεν πρόκειται να σιγήσουν.

Η Βόρεια Κορέα πρέπει να ζητήσει “ξεκάθαρη συγνώμη” στη διάρκεια μιας συνεδρίασης μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών και να υποσχεθεί ότι δεν θα επιδοθεί σε “νέες προκλήσεις” και τεταμένες καταστάσεις, δήλωσε η πρόεδρος στη διάρκεια συνεδρίασης με τους συμβούλους της. Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την παρούσα κρίση με “προκλητικές ενέργειες”, κατηγόρησε. “Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα και θα συνεχίσει την εκπομπή μηνυμάτων από τα μεγάφωνα”.

Τα δύο αντίπαλα κράτη έχουν αρχίσει από το Σάββατο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι συζητήσεις διεξάγονται στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ, όπου υπογράφηκε η κατάπαυση του πυρός για τον πόλεμο της Κορέας 1950-1953.

Η κρίση ξέσπασε στις αρχές του μήνα, όταν δύο στρατιώτες της Νότιας Κορέας τραυματίστηκαν από την έκρηξη ναρκών κατά προσωπικού, ένα περιστατικό για το οποίο η Σεούλ κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ως υπεύθυνη.
Σε αντίποινα, η Νότια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα μεγάφωνα που μεταδίδουν μηνύματα προπαγάνδας κατά μήκος των κοινών συνόρων με το βορρά, έπειτα από 11 χρόνια σιγής τους.

Η Βόρεια Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των ναρκών και είχε στείλει τελεσίγραφο προς τη Σεούλ να σταματήσει τον “ψυχολογικό πόλεμο”, αλλιώς θα απαντούσε με στρατιωτικά αντίποινα. Στη συνέχεια πρότεινε τη διεξαγωγή διαλόγου στη Σεούλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ 1