Πολιτική

Eurogroup: Βαρουφάκης… who; “Στάζουν μέλι” για τον Τσακαλώτο!

Είναι κάτι που είχε φανεί από την πρώτη μέρα της διάδοχης κατάστασης στον "θώκο" του υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κερδίζει τις εντυπώσεις από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη, τόσο στις συνεδριάσεις του Eurogroup όσο και στις Συνόδους Κορυφής.

Είναι κάτι που λέγεται… σχεδόν “με ένα στόμα” από όλους όσους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έβλεπαν “με καλύτερο μάτι” τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε σχέση με τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη, παρόλο που οι μεταξύ τους σχέσεις είναι εξαιρετικές, όπως διατείνονται και οι δύο σε κάθε ευκαιρία.

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερο πληθαίνουν αυτές οι φωνές, με τελευταία περίπτωση αυτή του ανταποκριτή των Sunday Times του Λονδίνου στις Βρυξέλλες.

Ο Bojan Pancevski, λοιπόν, το θέτει λιτά και μεταφέρει δήλωση ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών (χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Αναφέρει συγκεκριμένα στο twitter: “Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών: Ο Τσακαλώτος θα έπρεπε να έρθει τον Φεβρουάριο. Ο Βαρουφάκης τα κατέστρεψε όλα, χαραμίσαμε πέντε μήνες”.

Δείτε το tweet του:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νίκη Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα: Ανοίγει νέο κεφάλαιο ελπίδας για την επανένωση της Κύπρου
«Η επανένωση θα εγγυάται την ειρήνη και ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8