Πολιτική

Κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”; Να βάλει στον… πάγο την εσωτερική “αιμορραγία” σκέφτεται ο Τσίπρας – Τι λέει η αντιπολίτευση, τι ισχύει για τις εκλογές

- Πρόσω ολοταχώς για... διακυβέρνηση πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας έστω και με κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" με επικεφαλής τον ίδιο
- Την φόρμουλα για να μην δώσει συνέχεια στο... "αντάρτικο" του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει ο πρωθυπουργός
- Με "καλό μάτι" βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ένα τέτοιο ενδεχόμενο
- Από την "δημιουργική ασάφεια" του Βαρουφάκη στην "δημιουργική αδράνεια" στα εσωκομματικά που κάνει τις εκλογές να "ξεθωριάζουν"
- Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 18 Αυγούστου και μετά... μέτρα

Το πολιτικό τέχνασμα που θα του επιτρέψει να μην ταράξει – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον – τα νερά στο πεδίο της ενδοκομματικής αντιπαράθεσης και να στραφεί στη διακυβέρνηση της χώρας αναζητεί ο Αλ. Τσίπρας.

Ως επικεφαλής πλέον μιας κυβέρνησης που στέκεται και νομοθετεί με την ανοχή της αντιπολίτευσης και έχοντας απέναντί του στις κρίσιμες επιλογές μια μεγάλη μερίδα του κόμματός του, ο Πρωθυπουργός δέχεται πολλαπλές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, σε περίπτωση που υιοθετήσει οριστικά την πρόταση της “δημιουργικής αδράνειας” στα εσωκομματικά, το σενάριο των εκλογών εξασθενεί και αρχίζει να μελετάται η διέξοδος με μία κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”.

Αλλαγές στα πρόσωπα και συννενόηση

Σύμφωνα με τα όσα άφησε ο Αλέξης Τσίπρας να εννοηθούν στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι εκλογές δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός είπε πως βασικό του μέλημα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 18 Αυγούστου και εν συνεχεία η προώθηση την επόμενων αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ανέφερε μάλιστα και πως χωρίς συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει βάση για την διεξαγωγή εκλογών τους επόμενους μήνες.

Με Τσίπρα επικεφαλής

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, μετά τις όποιες συζητήσεις σε κομματικά όργανα, το επόμενο βήμα θα ήταν ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης “ειδικού σκοπού”, πιθανότατα με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, με διευρυμένη όμως πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από την Βουλή, καθώς και με συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, χωρίς κομματική ιδιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό θα ήταν εφικτό μετά από διαβούλευση με τα άλλα κόμματα, τα οποία υπό όρους και προϋποθέσεις δεν φαίνονται αντίθετα με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά για Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, με τη Νέα Δημοκρατία να μην είναι βέβαιο αν θα κρατούσε αρνητική στάση.

Μια τέτοια κυβέρνηση θα είχε ως χρονικό ορίζοντα τις αρχές του 2016.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
44
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2