Αθλητικά

Τελικοί NBA: Curry’s rule! 3-2 οι Γουόριορς τους Καβαλίερς

Τι κι αν ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε το δεύτερο triple double του στους τελικούς του NBA; Ο Στέφεν Κάρι φαίνεται πως έχει αφυπνιστεί για τα καλά και με 37 πόντους οδήγησε τους Γουόριορς στη νίκη 104-91 επί των Καβαλίερς και στο 3-2 στη σειρά!

Ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη νίκη της στους τελικούς και πλέον απέχει μόλις μια νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το πέμπτο παιχνίδι στην Oracle Arena ήταν μια μονομαχία ανάμεσα στους δυο ηγέτες των φιναλίστ. Από τη μια ο Κάρι με τους 37 πόντους του (η πρώτη φορά που ξεπέρασε τους 30 στους τελικούς) και από την άλλη ο Λεμπρόν Τζέιμς με τους 40 πόντους, τα 14 ριμπάουντ και τις 11 ασίστ. Αλλά ο “βασιλιάς” (που αυτή τη φορά δεν ήταν… “γυμνός”) ήταν μόνος.


Το Γκόλντεν Στέιτ είχε άλλους τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και έληξε 51-50 αλλά από το τρίτο 12λεπτο και μετά, οι γηπεδούχοι έκαναν σαφές ότι ήθελαν πολύ περισσότερο τη νίκη. Η διαφορά που πήραν στο τέλος της τρίτης περιόδου αυξήθηκε στην τέταρτη, οι Καβαλίερς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν ό,τι κι αν έκανε ο Τζέιμς και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 104-91.




Τα δωδεκάλεπτα: 22-22, 51-50, 73-67, 104-91

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Μπαρνς 8, Γκριν 16, Κάρι 37, Ιγκουοντάλα 14, Τόμπσον 12, Λι 2, Λίβινγκστον 2, Μπαρμπόσα 13.
Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τζέιμς 40, Τόμπσον 19, Σάμπερτ 10, Ντελαβεντόβα 5, Μίλερ 3, Σμιθ 14.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα