Κόσμος

Ανάκληση αυτοκινήτων Toyota και Nissan λόγω προβλημάτων στους αερόσακους

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Nissan ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση και στον υπόλοιπο κόσμο των ανακλήσεων που είχαν ήδη εκδώσει για τη Βόρεια Αμερική με σκοπό την αντικατάσταση πιθανώς φονικών πλευρικών αερόσακων κατασκευής της εταιρείας Takata.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει άλλα 2,86 εκατομμύρια οχήματα που περιλαμβάνουν 24 μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Απρίλιο του 2003 ως τον Δεκέμβριο του 2008–ανάμεσά τους 1.729 εκατομμύρια στην Ευρώπη, 360.000 στην Ιαπωνία και 190.000 στην Κίνα.

Στις 16 Ιουνίου, η Toyota ανακάλεσε 1,37 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ όταν η Takata συμφώνησε να ικανοποιήσει την εντολή των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών και να χαρακτηρίσει περισσότερους αερόσακους ελαττωματικούς επεκτείνοντας τις ανακλήσεις.

Από την πλευρά της, η Nissan ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 198.000 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων των μοντέλων Navara, Caravan και Teana, παραγωγής από τον Απρίλιο 2007 ως τον Δεκέμβριο 2008 έπειτα από ανακλήσεις που προηγήθηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί από τις τελευταίες ανακλήσεις, σύμφωνα με αμφότερες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα και ζητά τον απόλυτο έλεγχο όλης της περιοχής: Δεκάδες νεκροί
Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνι προειδοποίησαν πως δεν «μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια»
Παιδί στα συντρίμμια της Γάζας
Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως η διάγνωση για τον επιθετικό καρκίνο του Μπάιντεν ήταν γνωστή πολύ καιρό
«Εκπλήσσομαι που το κοινό δεν είχε ενημερωθεί εδώ και καιρό», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ, «καρφώνοντας» το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν, αλλά και τους Δημοκρατικούς
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν
Τι σηματοδοτεί η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν: Οι «άμεσες διαπραγματεύσεις» και οι απαιτήσεις της Ρωσίας
Με καλό μάτι βλέπουν τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ την διάθεση του  Πάπα Λέοντα ΙΔ’ να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Βατικανό
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 2