Πολιτική

Γερμανοί πολιτικοί: “Τσίρκο” η ελληνική κυβέρνηση – Ζητούν διακοπή του ELA

Για «τσίρκο» που μας προσφέρει εδώ και μερικές εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που συμμετέχουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση Χορστ Ζεεχόφερ. Αμεση διακοπή του ELA από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες ζητά ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ.

«Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτό το τσίρκο το συντομότερο δυνατό. Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση», δηλώνει στην Bild και εκτιμά ότι στις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γερμανός Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Έλμαρ Μπροκ δηλώνει ότι «οι ριζοσπάστες στην ελληνική κυβέρνηση αποδέχονται και το ενδεχόμενο εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων, μόνο και μόνο λόγω της ιδεολογίας τους» και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την τύχη του λαού τους».

‘Αμεση διακοπή του ELA από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες ζητά ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ. «Η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το διακύβευμα: μέσα ή έξω», γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Πρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ και Κάτια Κίπινγκ επαινούν την εξαγγελία δημοψηφίσματος και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ελίτ της ΕΕ, προσοχή, έτσι είναι η δημοκρατία», ενώ η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Ζάρα Βάγκενκνεχτ, με ανάρτησή της στο Twitter, τονίζει: «Έσκασε η δικτατορία του ευρώ! Δημοψήφισμα: όχι σε περαιτέρω πρόγραμμα φτωχοποίησης για την Ελλάδα και στο χωρίς ουσία ‘κάψιμο’ των δισεκατομμυρίων των Ευρωπαίων φορολογουμένων».

Ο οικονομολόγος Κλέμενς Φούεστ εκτιμά από την πλευρά του ότι η εξαγγελία δημοψηφίσματος θα οξύνει δραματικά την επιδρομή στις ελληνικές τράπεζες και τονίζει ότι «μόνο με έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων από την Δευτέρα μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 9
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 161