Κόσμος

Η Γερμανία θα δανειστεί 11 δισ. ευρώ λιγότερα!

Έντεκα δισεκατομμύρια λιγότερα από ό,τι προβλεπόταν θα δανειστεί για το τρέχον έτος η Γερμανία. Αυτό χάρη στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο ταμείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Χρέους.

H δημοπράτηση τίτλων της χρηματαγοράς και κρατικών ομολόγων αναμένεται να αποφέρουν 174,5 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 11 δισεκατομμύρια λιγότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί στην αρχή του έτους. Μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο, το κράτος περιόρισε την έκδοσή τους κατά έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χαμηλά επιτόκια, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από την επανένωση της χώρας και τα μεγαλύτερα του αναμενόμενου φορολογικά έσοδα, τα οποία κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους υπερέβησαν κατά 6% τα έσοδα του αντίστοιχου διαστήματος το 2014, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να μεταφέρει πέντε δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους στο 2016, προκειμένου να στηρίξει τα κρατίδια και τους δήμους στην υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου υπολογίζει, πάντως, ότι το ποσό που θα δαπανήσει φέτος η Γερμανία για την προσφυγική κρίση θα φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπου ργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, παραμένει ρεαλιστικός ο στόχος για μηδενικό νέο δανεισμό και μηδενική αύξηση φόρων, το λεγόμενο «μαύρο μηδέν», που έχει θέσει το Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5