Κόσμος

Σάλος! Φιλοζωική άρπαξε με τη βία το σκυλί αστέγου – Ξέσπασε σε λυγμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το βίντεο που δείχνει τρεις εθελοντές φιλοζωικής να αρπάζουν με τη βία σκυλάκι που ανήκει σε άστεγο του Παρισιού. Οι εικόνες στον δρόμο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας έχουν δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι 3 υπεύθυνοι της οργάνωσης ζώων λειτούργησαν απάνθρωπα, και, όπως δήλωσαν αργότερα, εκβίασαν τον άστεγο άντρα και του πήραν το σκυλί για το καλό του κουταβιού. Τα μέλη της φιλοζωικής Cause Animale Nord έδρασαν με “βία και χωρίς οίκτο” απέναντι στον άστεγο, ο οποίος με λυγμούς προσπαθούσε να σώσει το σκυλάκι του  ενώ εκλιπαρούσε να μην του το πάρουν. Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας, που αρχικά είναι πεσμένος στο έδαφος, να απωθείται από τα μέλη της φιλοζωικής που αγνοούν επιδεικτικά τις εκκλήσεις του να αφήσουν το κουτάβι.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Antony Blanchard εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι το κουτάβι ήταν ναρκωμένο για να παραμένει ήρεμο, ενώ δεν ήταν εμβολιασμένο, ούτε διέθετε επάνω του το απαραίτητο μικροτσίπ, όπως είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.
Το σκληρό αυτό βίντεο είχε πάνω από 500.000 views στο διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες συγκέντρωσαν πάνω από 60.000 υπογραφές και ζητούν η Cause Animale Nord να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο άστεγος νάρκωνε το κουτάβι. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που επικροτούν την πράξη των μελών της Φιλοζωικής.
Η φιλοζωική οργάνωση ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook την φωτογραφία του κουταβιού, που ονόμασε Vegan, το οποίο δίνει για υιοθεσία με αντάλλαγμα δωρεά ύψους 195 ευρώ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγικό τέλος για καθολικό διάκονο στο Εθνικό Πάρκο Glacier στις ΗΠΑ: Τον κατασπάραξε αρκούδα – Το τελευταίο φωνητικό μήνυμα στον πατέρα του
Ο 33χρονος Άντονι Πόλιο βρέθηκε νεκρός στις 6 Μαΐου - Πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο Glacier από το 1998
Ο 33χρονος Άντονι Πόλιο
Όσα ζητά το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου με τις ΗΠΑ – «Απαράδεκτη η πρότασή τους», λέει ο Τραμπ
Η Τεχεράνη ζητά άρση του αμερικανικού αποκλεισμού στα ιρανικά λιμάνια και αποδέσμευση των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων που είναι παγωμένα σε τράπεζες λόγω της πίεσης των ΗΠΑ
Majid Asgaripour