Κόσμος

Σκάνδαλο Volkswagen: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος

Παραιτήθηκε ο δευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Martin Winterkorn, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα “πειραγμένα” πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρείας. 

Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα — επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.
Στην ανακοίνωση το πρώην (πλέον) στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι “σοκαρίστηκε” από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία. 

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, ότι δηλαδή περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας είναι εφοδιασμένα με ένα λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από την Δευτέρα. Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.
Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολλαπλά σήματα κινδύνου είχε εκπέμψει ο πιλότος του μοιραίου Falcon με τον ανώτερο Λίβυο στρατιωτικό και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
Λίγο πριν τη συντριβή ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους εξέδωσε τρεις φορές σήμα κινδύνου «PAN-PAN», που είναι ένα επίπεδο επείγουσας κατάστασης κάτω από το «MAYDAY»
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον Λίβυο αντιστράτηγο, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ