Πολιτική

Τελικά αποτελέσματα εκλογών: Ποιούς βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι

Η εκλογική ήττα του Ποταμιού, κατά 2 μονάδες, από το 6,2% τον Ιανουάριο σε 4,1%, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μείωσε και την κοινοβουλευτική του δύναμη αφού έχασε 6 έδρες.

Από 17 βουλευτές που είχε στην προηγούμενη Βουλή τώρα το Ποτάμι θα εκπροσωπείται από 11.

Έχασε λοιπόν συνολικά 6 έδρες (στα Χανιά, στον Εβρο, στις Σέρρες, μία στη Β’ Αθήνας, η έδρα στο Επικρατείας και στη Δράμα).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης , αφού το Ποτάμι δεν βγάζει έδρα στα Χανιά, με συνέπεια να μην μπει στη Βουλή η Χριστίνα Ταχιάου. Επίσης, δεν εκλέγεται βουλευτής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Νικηφόρος Διαμαντούρος, αλλά και η η Αντιγόνη Λυμπεράκη στη Β΄Αθήνας, καθώς το Ποτάμι αντί 4, βγάζει 3 βουλευτές.

Τέλος, εξελέγη μειονοτικός βουλευτής στη Ροδόπη, ο Αχμέτ Ιλχάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα