Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Οι πραξικοπηματίες άφησαν ελεύθερο τον πρόεδρο Καφαντό

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που κατέλαβε την εξουσία στην Μπουρκίνα Φάσο απελευθέρωσε τον μεταβατικό πρόεδρο Μισέλ Καφαντό και δύο υπουργούς του, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.
 

“Επιβεβαιώνω πως ο πρόεδρος Καφαντό έχει αφεθεί ελεύθερος. Η υγεία του είναι καλή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντερέ, επικεφαλής της χούντας, ο οποίος ήταν στρατιωτικός σύμβουλος του πρώην προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ για τρεις δεκαετίες.

Είπε πως ο μεταβατικός πρωθυπουργός Γιακούμπα Ισαάκ Ζίντα έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό.
Οι ηγέτες της μετάβασης στην Μπουρκίνα Φάσο είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Τετάρτης από στρατιώτες εν μέσω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Shein στο εδώλιο των Βρυξελλών - Ποιες κυρώσεις έχει στα χέρια της η Κομισιόν
Η κινεζική πλατφόρμα fast fashion, που έχει ήδη επικριθεί για επικίνδυνα προϊόντα και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο ευρωβουλευτών οι οποίοι ζητούν την αναστολή της
Το λογότυπο της Shein