Πολιτική

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Καμία επαφή με ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν έχουμε καμία επίσημη εντολή για επαφές", ξεκαθάρισαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, όσο και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας, αναφερόμενοι στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, αν η Άγκελα Μέρκελ γνωρίζει για επαφές του κ. Άσμουσεν με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η καγκελάριος «έχει πληρέστατη εικόνα για ολόκληρη τη θεματολογία που αφορά στην Ελλάδα αλλά και για τη συνεργασία με την Ελλάδα».

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, αν ο κ. Άσμουσεν διατηρεί επαφές που προέκυψαν από τα αξιώματα που κατείχε στο παρελθόν (υφυπουργός Οικονομικών, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ) τότε αυτές έχουν «ανεπίσημο» χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν «επίσημη εντολή». Καμία επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του, Μάρτιν Γιέγκερ.

Αναφορικά με δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων για συγκατάθεση του Βερολίνου σε παράταση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα κατά δύο επιπλέον μήνες, ο κ. Γιέγκερ αρκέστηκε να πει ότι δεν υπάρχει σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και συνεπώς δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για υποθετικά ζητήματα.

Kαλύτερη γνωριμία

Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” έγραψε ότι στόχος των επαφών αυτών είναι η καλύτερη γνωριμία και η ανεύρεση σημείων επαφής για μελλοντικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τους αρθρογράφους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει ελάχιστους συνομιλητές στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες και υπενθυμίζουν ότι το 2013 ο Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στη συνέχεια επισκέφθηκε την ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη. Από εκείνη την περίοδο διατηρεί επαφές με το Γεργκ Άσμουσεν, μέσω του οποίου, όπως επιβεβαιώθηκε τελικά, γίνονται ανεπίσημα οι συνομιλίες του Α. Τσίπρα και των οικονομικών του συμβούλων με τη γερμανική κυβέρνηση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Άσμουσεν, που το 2010 ως υφυπουργός Οικονομικών είχε συνδιαπραγματευτεί το πρώτο πρόγραμμα στήριξης και στη συνέχεια ήταν από τους ιδρυτές του ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης, είναι η επαφή του Τσίπρα και στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα επαφές διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, άρα και με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1