Κόσμος

Νιγηρία: 23 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν πριν ανοίξουν οι κάλπες

Είκοσι τρεις άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν χθες βράδυ, πριν ανοίξουν οι κάλπες των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη Νιγηρία, σε μια επίθεση που πιστεύεται ότι διέπραξαν ισλαμιστές δήλωσε σήμερα ένας κοινοβουλευτικός ο οποίος εκλέγεται εκεί. 

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η επίθεση, η οποία διαπράχθηκε από “ένοπλους άνδρες που υπάρχουν υποψίες ότι είναι αντάρτες” σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο χωριό Μπουρατάι, περίπου 200 χλμ. από την πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, ανέφερε ο Μοχάμεντ Αντάμου, ένας βουλευτής από αυτή την περιφέρεια. “Αποκεφάλισαν 23 ανθρώπους και έβαλαν φωτιά σε σπίτια”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο που είναι το πιο κοντινό στο χωριό αυτό είπε ότι διακομίστηκαν στα επείγοντα 32 τραυματίες, ενώ επίσης έκανε λόγο για πολλές ακέφαλες σορούς.

Εξάλλου σε επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, στη βορειοανατολική Νιγηρία και αποδόθηκαν στους ισλαμιστές έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανέφεραν οι νιγηριανές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Αγνοούμενος ξενοδόχος εντοπίστηκε μέσα στον κροκόδειλο που ανέσυρε αστυνομικός – Βρέθηκαν 12 παπούτσια στην κοιλιά του
Ο 59χρονος είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά ποταμού σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και ο κροκόδειλος να τον καταβροχθίσει - Κινηματογραφική ανάσυρση του ζώου από την αστυνομία
Εναέρια επιχείρηση ανάκτησης σορού άνδρα που τον κατασπάραξε κροκόδειλος σε ποτάμι της Νοτίου Αφρικής