Πολιτική

CNBC: Θέλει η Ελλάδα να την διώξουν από την ευρωζώνη;

Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, που κορυφώνονται αυτό το διήμερο στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και τους πολιτικούς της χώρας να εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικοί στην κριτική που επιδέχονται, αναλυτές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα στην πραγματικότητα επιθυμεί να εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα».

Το τηλεοπτικό δίκτυο σημειώνει ότι οι συναντήσεις των αξιωματούχων της Ελλάδας και της ευρωζώνης έχουν γίνει όλο και πιο τεταμένες, τις τελευταίες εβδομάδες, “καθώς αμφισβητείται η δέσμευση της Ελλάδας στο πρόγραμμα διάσωσης και στις μεταρρυθμίσεις”.

Μιλώντας στο CNBC, ο Ρίτσαρντ Λιούις της Fidelity Worldwide Investment, υποστήριξε, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι «θα ήταν απολύτως λογικό για την Ελλάδα να επιθυμεί το αποκαλούμενο Grexit, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο», όπως είπε, «ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Εάν επιθυμούν να εγκαταλείψουν το ευρώ, που είναι λογικό, θα πρέπει να εκδιωχθούν.

Θα προκαλούσε αναταραχή, αλλά η εναλλακτική (επιλογή) είναι: θάνατος».

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται επίσης η άποψη, ότι «η ένταση που έχει δημιουργηθεί προκάλεσε εντεινόμενες εικασίες πως η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο προηγούμενο νόμισμά της, στη δραχμή. Εάν ωστόσο συμβεί το Grexit, υπάρχουν ανησυχίες, ότι θα ενθαρρύνει παρόμοιες κινήσεις από άλλες χώρες, θέτοντας σε απειλή το μέλλον της ευρωζώνης συνολικά».

Πηγή : ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8