Πολιτική

Εργατική Πρωτομαγιά: Πέντε υπουργοί και μια περιφερειάχης στην πορεία

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κατέβηκε αυτή τη φορά στην πορεία για την 

Εργατική Πρωτομαγιά

(πρωθυπουργός φέτος φαρ) αλλά πέντε υπουργοί του, ένας αντιπρόεδρος της Βουλής και η περιφερειάρχης Αττικής ήταν εκεί για να φωνάξουν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πέρυσι, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά. Αλλά πέρυσι ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φέτος, είναι πρωθυπουργός και το πράγμα αλλάζει λίγο. Φέτος, αν και είχε διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν και φέτος στην πορεία, τελικά αρκέστηκε σε ένα μήνυμα μέσω των social media.

Αλλά η κυβέρνηση είχε παρουσία στην πορεία. Αυτό δεν μπορεί να της το στερήσει κανείς. Πέντε υπουργοί (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης, Γιάνης Βαρουφάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης), ένας αντιπρόεδρος της Βουλής (Αλέξης Μητρόπουλος) και η… “πρωθυπουργός” της Αττικής (η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου) ήταν εκεί.

Το μεγαλύτερο σουξέ φυσικά, το είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σαν ροκ σταρ αλλά σε πορεία ήταν. Εμφανίστηκε με πέτσινο μπουφάν, γαρύφαλλο στο πέτο, χαμογελαστός. “Γιάνη, σ’ αγαπάμε” του φώναζαν. Κι εκείνος ανταπέδιδε την αγάπη με πλατιά χαμόγελα και ευχαριστώ. Χαμός γενικός με τον “Βαρού”. Δεν είναι Εξάρχεια άλλωστε ούτε το Πεδίο του Άρεως ούτε το Σύνταγμα.

Χαμός και από τους δημοσιογράφους, που τον κυνηγούσαν για μια δήλωση. Μια λέξη για τη διαπραγμάτευση, για τις κόκκινες γραμμές, αλλά τίποτα. Καμία κουβέντα. Στα ελληνικά τουλάχιστον. Γιατί μια δήλωση στα αγγλικά και στα… πεταχτά, την έκανε στα ξένα ΜΜΕ.





Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1