Κόσμος

Τι είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ιρακινούς πρόσφυγες

O πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε σήμερα σε Ιρακινούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό Ανκάουα κοντά στο Αρμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν στους οποίους τόνισε ότι σκέφτεται ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

«Στην καρδιά μου είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Τα αθώα παιδιά, τα παιδιά που έχουν χάσει την ζωή τους, τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ας σκεφτούμε όλοι τα παιδιά την ώρα που ο Ιησούς Χριστός επισκέπτεται τα σπίτια μας. Και σκέφτομαι επίσης τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους ηλικιωμένους που έχουν ήδη ζήσει πολλά και που σηκώνουν αυτόν το σταυρό» είπε στο τηλέφωνο σε πρόσφυγες που έφθασαν το περασμένο καλοκαίρι από τη Μοσούλη και την πεδιάδα του Νινευή σε αυτόν τον καταυλισμό. Εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Λίγες ώρες πριν από τη λειτουργία στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Χόρχε Βεργκόλιο μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί τους για λίγο χάρη στη δορυφορική σύνδεση που εξασφάλισε το τηλεοπτικό δίκτυο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, το TV 2000.

«Αγαπητοί αδελφοί, είμαι κοντά σας, πολύ κοντά, με όλη μου την καρδιά. Ο Θεός σας προσφέρει το χάδι της τρυφερότητάς του» τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με τις δηλώσεις του που αναπαρήγαγε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1