Πολιτική

Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας– Τουρκίας για υπηρεσίες υγείας σε φυσικές καταστροφές

Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας για υπηρεσίες υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, σημειώνοντας πάντως ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αφορά θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλεγγύης των δύο λαών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Όλα τα κόμματα δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να καυτηριάσουν τη στάση της Τουρκίας απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις για την απαγόρευση πυρηνικής ενέργειας και, όπως τόνισαν, η γειτονική χώρα ούτε δέχεται έλεγχο, ούτε συμμορφώνεται με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα άκρα το τραβάει η Ραχήλ Μακρή – Έστειλε εξώδικο στον Καμμένο για την παραπομπή της στο πειθαρχικό των ΑΝΕΛ!

Σαμαράς: “Η Θράκη ειναι μια απο τις πιο ασφαλείς γωνιές τις Ελλάδας”

Θ. Μωραϊτης: Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, όχι οι βουλευτές

Μήνυμα Αηδόνη σε Σαμαρά – Βενιζέλο: Μην θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ σε Λατινοπούλου για τη γενοκτονία των Ποντίων: Θηριωδίες έκανε ο εισβολέας ελληνικός στρατός
«Η λεγόμενη ''Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων'' είναι μία θρασύτατη κατηγορία που δεν έχει καμία βάση ούτε στην ιστορία ούτε στο διεθνές δίκαιο», προκαλεί ο Φαρούκ Καϊμακτσί
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής: Η Ελλάδα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός
«Η απρόσκοπτη και μεγάλης κλίμακας βοήθεια παραμένει απαραίτητη για την ανακούφιση των δεινών των αμάχων στη Γάζα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Διπλωματικές πηγές για Γάζα: Η Ελλάδα στηρίζει θεσμικά και όχι μέσω πρωτοβουλιών δωρητών τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας
«Με πρωτοβουλία της Ελλάδας ως προεδρεύουσας στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον μήνα Μάιο, συζητείται την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη το θέμα της προστασίας των αμάχων»
Υπουργείο Εξωτερικών 1