Σε επιχείρηση ανασυγκρότησης του κεντροδεξιού χώρου μετατρέπεται η ομιλία του Α. Σαμαρά στην Χαλκιδική.
Οι συμβολισμοί είναι πολλοί αφού ο Α. Σαμαράς επέλεξε να μιλήσει στο ξενοδοχείο Άθως Παλλάς της Χαλκιδικής, όπου το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε παρουσιάσει στο 1ο Συνέδριο της ΝΔ την τότε ιδεολογική διακήρυξη του κόμματος.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός, έχοντας στο πλάι του τον Κ. Καραμανλή θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.
Όμως το εγχείρημα είναι καταφανώς δύσκολο καθώς σήμερα παρουσιάστηκε δημοσκόπηση που δίνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 11 μονάδων από τη ΝΔ.
Στη Χαλκιδική θα βρίσκονται επίσης ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, o Δημήτρης Σιούφας, ο Σταύρος Δήμας, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Α. Παπαμιμίκος.
Απόντες θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Διαβάστε επίσης:
Βενιζέλος σε Σκοπιανό ΥΠΕΞ: Συνεργασία για το φυσικό αέριο, ανεξάρτητα από το θέμα της ονομασίας
Α. Γεωργιάδης: Αν φταίω εγώ για την εθνική ασυνεννοησία, θα παραιτηθώ