Κόσμος

Δεν ανησυχούν καθόλου οι Ρώσοι για τις κυρώσεις από τη Δύση

 Η πλειονότητα των Ρώσων δηλώνει ότι δεν την ανησυχούν οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις οποίες οι δυτικοί επέβαλαν διότι θεωρούν υπεύθυνη τη Μόσχα για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση την οποία διεξήγε το ανεξάρτητο κέντρο έρευνας Levada και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 58% των Ρώσων λέει ότι «δεν ανησυχεί» για τον κίνδυνο «απομόνωσης της χώρας στο διεθνές σκηνικό», ενώ ένα 61% αντιδρά κατά τον ίδιο τρόπο στις «οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις» οι οποίες επιβάλλονται σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν χθες νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις πιο σκληρές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο πληθυσμός της Ρωσίας δεν μοιάζει να αισθάνεται πάντως πως πλήττεται άμεσα: για το 59% των προσώπων τα οποία ερωτήθηκαν οι κυρώσεις δεν πλήττουν «στην πραγματικότητα» παρά μόνο «τη ρωσική πολιτική ελίτ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λήψη των αποφάσεων».

Εξάλλου το 60% των Ρώσων οι οποίοι κατοικούν στις μεγάλες πόλεις τάχθηκε εναντίον της υιοθέτησης κυρώσεων σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο να «συνεχιστεί η συνεργασία με τη Δύση».

Η έρευνα αυτή διεξήχθη το διάστημα από την 18η ως την 21η Ιουλίου σε ένα δείγμα 1.600 κατοίκων 134 πόλεων και χωριών της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε ηγέτες αποφάσισαν να “στριμώξουν” τη Ρωσία

Καλάσνικοφ προς ΗΠΑ: Συγγνώμη που δεν θα μπορείτε να αγοράζετε τα όπλα μας

Αυτές είναι οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ε.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 10
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS