Κόσμος

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία

Ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός  της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του απόψε στη Βουλή. 

Την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ). Δηλαδή, του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2013, όταν η πρώτη παράταξη GERB δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση εξαιτίας της πολιτικής απομόνωσης της.

Ωστόσο, πρόσφατα τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης απέσυραν διαδοχικά την υποστήριξη τους από την κυβέρνηση ύστερα από την βαριά ήττα των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές. Ανοίγοντας την πόρτα, με τον τρόπο αυτό, για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα προετοιμάσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 5 Οκτωβρίου, όπως έχουν συμφωνήσει οι βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Αύριο, Πέμπτη, ή μεθαύριο ,Παρασκευή, αναμένεται να κάνει αποδεκτή η Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγέλλει, στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Βραχυκύκλωμα” στις σχέσεις Σόφιας – Βρυξελλών για τον αγωγό “South Stream”

Το τραπεζικό σκάνδαλο πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της Βουλγαρίας


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο κατάληψης της Γάζας απειλεί να στραφεί κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήλπιζε ότι η απόφαση να καταλάβει τη Γάζα θα του έδινε μια ανάσα, όμως αυτή η κίνηση μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Haaretz
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου ΑΡ / Denes Erdos
Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν: «Η πορεία προς την ειρήνη δεν αποφασίζεται χωρίς την Ουκρανία»
«Μόνο μία προσέγγιση που συνδυάζει υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος», ανέφεραν
Κιρ Στάρμερ 13