Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για να… στηρίξει Γιούνκερ

Μια εβδομάδα και κάτι μετά τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις διερευνητικές εντολές για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη διαδικασία ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αριστεράς και υποψήφιός της για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσει τους συνυποψηφίους του Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ραντεβού με τον νικητή των ευρωεκλογών και επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως πρόεδρος της Κομισιόν πρέπει να γίνει ο επικεφαλής του κόμματος που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές και τη στήριξή του αυτή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα επαναλάβει και στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει για την προεδρία της Κομισιόν πρόσωπο που δεν έλαβε μέρος τις ευρωεκλογές, καθώς έτσι να φανεί πως δεν λαμβάνεται υπόψη η ψήφος των Ευρωπαίων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Δεν δεσμεύομαι από καμμία συμφωνία που θα υπογράψει ο Σαμαράς

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί – Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ!

Τα αλλάζει πάλι η Μέρκελ! Στηρίζει Γούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Απειλές Κάμερον σε Μέρκελ: “Αν στηρίξεις Γιουνκέρ, εμείς φεύγουμε”

ΣΥΡΙΖΑ: “Παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης τα περί τέλους των μνημονίων”

Ο νέος “χάρτης” της Βουλής – Οι ανεξάρτητοι “κλειδί” για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κλήση σε προκαταρκτική εξέταση στον Γιάνη Βαρουφάκη για τις δηλώσεις περί ecstasy – Παρέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι του
Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει «σοβαρό πλήγμα στο κράτος δικαίου» και κάνει λόγο για στοχοποίηση του γενικού γραμματέα από «κυβερνητικούς και φιλοκυβερνητικούς κύκλους»
Ο Γιάνης Βαρουφάκης
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Persona non grata για το Μαξίμου ο Ανεστίδης - «Ξεπέρασε τα όρια της χυδαιότητας»
Όπως γράφει στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, οι Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης
20