Πολιτική

Σαμαράς Μέρκελ έθαψαν το χρέος” ”Βυθίζεστε στο παραλήρημα της μιζέριας”

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Μέρκελ, και ιδίως για το ζήτημα του χρέους.

“Η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας αποδείχτηκε η πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό”, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια «ακριβή» έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο. Οι κκ. Σαμαράς και Μέρκελ έθαψαν από κοινού το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας. Εξίσου απαράδεκτο ήταν ότι αφού η κυβέρνηση δήλωσε την υποταγή της στους δανειστές, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω διαρροών για το ότι τάχα έθεσε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

Είναι προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Γι’ αυτό και το μόνο που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς από την επίσκεψη της κα. Μέρκελ είναι τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές, μια ψήφο για την ισοπέδωση της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Την κέρδισε με την αξία του”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Μέρκελ, δήλωσε: “Προτάσεις δεν έχει. Πρόγραμμα δεν έχει. Σε λίγο δεν θα έχει και μνημόνιο. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο παραλήρημα της μιζέριας του…”.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4