Κόσμος

Καλύτερα να μασάς Μπαράκ: “Το Κολοσσαίο είναι μεγαλύτερο από γήπεδο μπέιζμπολ”

Είναι φορές που το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Όπως στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα που κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη, παρομοίωσε το Κολοσσαίο με ένα γήπεδο... μπέιζμπολ!

«Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να τονίσει το θαυμασμό του για το Κολοσσαίο και το πόσο εντυπωσιάστηκε απ’ όσα είδε κατά την περιήγησή του.

Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Ομπάμα πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές.


Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στην ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχαν διαπιστευτεί για να συνοδεύσουν τον Αμερικανό πρόεδρο στην ξενάγηση.

Όταν τον ρώτησαν για τα συναισθήματα που νιώθει αντικρίζοντας το Κολοσσαίο, ο Ομπάμα απάντησε: «είναι μεγαλύτερο από ορισμένα σύγχρονα γήπεδα του μπέιζμπολ».

«Πρέπει να εξακριβώσω πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν. Είναι αξιοσημείωτο. Απίστευτο» προσέθεσε ο Ομπάμα.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν περίεργος να μάθει ποια ήταν η τύχη των μονομάχων που έχαναν, σύμφωνα με ένα σημείο της συνομιλίας του με τη Νατσάρο που άκουσαν οι δημοσιογράφοι.
«Εάν κάποιος βρισκόταν πεσμένος, δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν, έτσι δεν είναι;» ρώτησε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη το 2009, ο Ομπάμα δεν είχε επισκεφθεί το μνημείο σύμβολο της Ρώμης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: Θα συνεχιστούν οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας – Μέρκελ: Να συνετιστούν οι Ρώσο

Όταν οι Ρώσοι κάνουν τον Ομπάμα… περίγελο! (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός στο Βέλγιο λόγω Ομπάμα και ύποπτου δέματος σε λεωφορείο

Αντί θα προσέχουν τον Ομπάμα, τα… έτσουζαν! Νέο σκάνδαλο στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Σάλος! Ρατσιστικό παραλήρημα μεγάλης εφημερίδας κατά των Ομπάμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία εξετάζει την εμπλοκή της στο πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Ο ρόλος της αεροπορικής βάσης στον Ινδικό που μοιράζεται με τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πηγή του SkyNews, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να στηρίξει τις ΗΠΑ μόνο για «αμυντικούς» λόγους
Ο Κρις Στάρμερ
Οργή στο Ισραήλ μετά την ομοβροντία ιρανικών πυραύλων: Το χτύπημα στο νοσοκομείο, οι απειλές Νετανιάχου και ο Τραμπ ένα βήμα πριν από την επίθεση στο Ιράν
Το νέο ιρανικό πλήγμα που αφήνει πίσω του δεκάδες τραυματίες - Το Ισραήλ αντιδρά με απειλές κατά της Τεχεράνης και του Χαμενεΐ
Κατεστραμένα οχήματα στο Ισραήλ έπειτα από πυραυλική επίθεση του Ιράν 5
Νεκρός ο δεύτερος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή drones στον νότιο Λίβανο
Ο Μοχάμεντ Αχμάντ Κράις υπήρξε διοικητής της αντιαρματικής μονάδας της Χεζμπολάχ - «Ο τρομοκράτης προωθούσε τρομοκρατική δραστηριότητα στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
Καπνοί
Ο Νετανιάχου υπόσχεται αντίποινα μετά την ομοβροντία πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν: «Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
«Οι τρομοκράτες τύραννοι του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους στο νοσοκομείο Soroka στη Μπιρσίβα και σε έναν άμαχο πληθυσμό στο κέντρο της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
26