Driveit

Πουλήθηκε έναντι €100 εκατ. η θρυλική πίστα του Nürburgring

Η γερμανική εταιρία ανταλλακτικών Capricorn είναι επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης της πίστας του Nürburgring.

Την περασμένη βδομάδα είχε διαρρεύσει ότι το Nürburgring θα περνούσε στα χέρια της αμερικανικής HIG Capital. Όμως τελικά η συμφωνία κλείστηκε με τη γερμανική Capricorn, που πρόκειται να καταβάλει πάνω από €100 εκατ. για την απόκτηση της θρυλικής πίστας.

Η Capricorn είναι μια γερμανική εταιρία που σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά αυτοκινήτων για αγωνιστική χρήση. Η έδρα της είναι στο Düsseldorf, όμως 100 από τους περίπου 350 εργαζομένους της απασχολούνται στην περιοχή του Nürburgring. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή σχεδόν απέναντι από την είσοδο του Nordschleife, εκεί όπου έχουν στήσει κέντρα εξέλιξης και όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Capricorn εγγυάται ότι το Nürburgring θα παραμείνει ανοιχτό, οι αγώνες, τα trackdays, οι μέρες κοινού Touristenfahrten και όλες οι συνήθεις εκδηλώσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ και τα ξενοδοχεία που ανήκουν στην πίστα θα συνεχίσουν να λειτουργούν. «Είκοσι μήνες μετά την πτώχευση του Nürburgring η περίοδος της αβεβαιότητας για τους fans, τη βιομηχανία αυτοκινήτου, τους διοργανωτές αγώνων και εκδηλώσεων και τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής έχει περάσει» δήλωσε ο Thomas B. Schmidt, ο υπεύθυνος για την αξιοποίηση του πτωχευμένου Ring.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Capricorn είναι να μετατρέψει το Nürburgring σε πυρήνα τεχνολογίας αυτοκινήτου, ένα Automotive Technology Cluster που θα συνδεθεί με πανεπιστήμια και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Το κόστος εξαγοράς της πίστας ξεπερνά τα €100 εκατ., 25 από τα οποία θα επενδυθούν για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Όλα αυτά όμως θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2015 που η πίστα θα περάσει στα χέρια της Capricorn.

Στο τιμόνι της νέας εταιρίας Capricorn Nürburgring GmbH που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση του Ring θα βρίσκεται ο Robertino Wild, ιδιοκτήτης της Capricorn, και ο Adam Osieka, ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας GetSpeed. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι να καταργήσουν το ρώσικο τρενάκι ring racer και να μετατρέψουν το ξενοδοχείο Eifeldorf Grüne Hölle στη βάση του Automotive Technology Cluster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Driveit: Περισσότερα άρθρα