Οικονομία

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

  Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,3119 δολάρια από το επίπεδο των 1,3051 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3118 δολάρια.

Στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Βen Bernanke έχει στραμμένη την προσοχή της η αγορά συναλλάγματος. Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο την παρουσίαση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική στο Κονγκρέσο. Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει την υφιστάμενη, χαλαρή νομισματική πολιτική συμβάλλοντας έτσι από την πλευρά της στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ανάχωμα στην πτωτική πορεία του δολαρίου αποτέλεσε η ανακοίνωση για άνοδο του πληθωρισμού τον Ιούνιο (μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών) στις ΗΠΑ, εξέλιξη η οποία συνήθως συμβαδίζει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η περαιτέρω άνοδος του ευρώ, περιορίστηκε μετά την υποχώρηση – για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες – του δείκτη επενδυτικού κλίματος (ZEW) στη Γερμανία.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 3 εκατ. οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 10,29% από 10,50% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,55% περιοριστεί περαιτέρω στο 8,74% από το 8,94% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,52% από 0,51% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43% από 0,42%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,21%, ενώ στο μήνα παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bloomberg: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, για να γίνουν σερβιτόροι με 500 ευρώ

Έσοδα 814,75 εκατ. ευρώ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Γραμματέα 6.100 ευρώ μηνιαίως αποκτά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα