Κόσμος

Ουγγαρία: 8 νεογνά πέθαναν σε νοσοκομείο

Εντολή να γίνει έρευνα για το θάνατο 8 πρόωρων νεογνών σε διάστημα πέντε ημερών σε νοσοκομείο της πόλης Μίσκολτς έδωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο υπουργός Υγείας της Ουγγαρίας Μίκλος Σότσκα δήλωσε ότι εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν ό,τι μπορούν για να εξακριβώσουν τα αίτια των θανάτων των βρεφών αυτών που είχαν γεννηθεί πρόωρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα βρέφη πέθαναν στο διάστημα από τις 5 ως τις 10 Αυγούστου

Οπως είπε ο υπουργός “διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο μόλυνσης” και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η εξειδικευμένη πτέρυγα του νοσοκομείου που φροντίζει εκατοντάδες βρέφη τα οποία γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσοστό θνησιμότητας των πρόωρων νεογνών στο νοσοκομείο αυτό μειώθηκε σε περίπου 30 το χρόνο από περίπου 50 το χρόνο κατά τα τελευταία δυο χρόνια.
Ο Σότσκα πρόσθεσε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά σε δυο εβδομάδες.Ο διευθυντής του νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε

Απήγαγε 16χρονη αφού σκότωσε την μάνα και τον 8χρονο αδελφό της!

«Βουλευτής» υπόσχεται την ίδρυση ομοσπονδιακής Κύπρου!

Έκαψε Μονέ, Πικάσο και Γκογκέν στον φούρνο του σπιτιού της!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ