Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 18 αντάρτες και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 18 Σύροι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μάχες με άνδρες των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν κοντά στο Μορέκ. Οι αντάρτες σκοτώθηκαν στη μάχη και από τους βομβαρδισμούς του στρατού εναντίον των θέσεών τους.

Στην ίδια επαρχία, από βομβαρδισμούς του στρατού στο Σάχελ αλ Γαμπ σκοτώθηκε και ένα 10χρονο παιδί, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση στην επαρχία Χάμα αφού ανακοίνωσαν ότι πολλές ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους τις τελευταίες εβδομάδες με σκοπό να πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες επιχειρήσεις, τις αποκαλούμενους “Ερχόμαστε στη Χομς” και “Επανενώνουμε τη χώρα”. Η Χάμα συνορεύει με τη Χομς, όπου πρόσφατα τα κυβερνητικά στρατεύματα πέτυχαν πολλές σημαντικές νίκες.

Στα βόρεια της χώρας έχουν χαθεί τα ίχνη ενός αντιπολιτευόμενου ακτιβιστή, γνωστού στο Χαλέπι γιατί τραγουδούσε στις συγκεντρώσεις εναντίον του Άσαντ. Το Παρατηρητήριο εκφράζει το φόβο ότι έχει απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η εξαφάνιση του Αμπου Μαριάμ έχει προξενήσει μεγάλη συγκίνηση στην πόλη. Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο διακρίνονται φίλοι του τραγουδιστή να διαμαρτύρονται έξω από το γενικό επιτελείο του EIIL.

Υπάρχουν υποψίες ότι οι τζιχαντιστές κρατούν αιχμαλώτους εκατοντάδες αντικυβερνητικούς ακτιβιστές. Μεταξύ των εξαφανισθέντων είναι και ο Ιταλός ιησουΐτης ιερέας Πάολο Νταλ’ Όλιο ο οποίος στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε να συναντηθεί με τζιχαντιστές για να ζητήσει την απελευθέρωση των ακτιβιστών και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Σε περισσότερους από 200.000 μπορεί να ανέρχεται ο πραγματικός αριθμός των νεκρών

Συρία: Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή

Συρία: 20 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Εικόνες του Άσαντ σε τέμενος μετά τις πληροφορίες για επίθεση εναντίον του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ