Κόσμος

Επτά στρατιώτες νεκροί στο Πακιστάν

Επτά πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες εναντίον ενός σημείου ελέγχου σε παραλιακή πόλη της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

«Ένοπλοι άνδρες περικύκλωσαν το σημείο ελέγχου της πακιστανικής ακτοφυλακής στο Πασουκάν, κοντά στην παραλιακή πόλη Γκούανταρ, και σκότωσαν επτά στρατιώτες», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Σοχάιλουρ Ρέχμαν. Τρεις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Οι δράστες, που ήταν περίπου 12, διέφυγαν με μοτοσικλέτες αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αξιωματούχος, ο Ρέχματ Νάστι.

Στο Μπαλουτσιστάν σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών, ενώ μια αυτονομιστική οργάνωση βάζει συχνά στο στόχαστρό της εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πρόκειται για μια από τις πιο φτωχές περιοχές του Πακιστάν, όπου βαλούχοι αντάρτες ξεσηκώθηκαν το 2004 ζητώντας την αυτονομία τους και σημαντικότερο μερίδιο από τα έσοδα από τους φυσικούς πόρους της περιοχής (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και τον ορυκτό της πλούτο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας πακιστανός δικαστής κατηγόρησε παραστρατιωτικές ομάδες ότι εμπλέκονται στο ένα τρίτο των εξαφανίσεων που σημειώνονται στο Μπαλουτσιστάν, ενώ ο στρατός κατηγορείται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια επιχειρήσεων που έχουν στόχο να καταπνίξουν εξεγέρσεις.

Τον Ιούνιο, η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ Νάβι Πιλάι είχε εκφράσει την ανησυχία της για «τις πολύ σοβαρές παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια των επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού, κυρίως για τις μαζικές συλλήψεις και τις συνοπτικές εκτελέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ 1
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006