Κόσμος

Πορεία με τρακτέρ και γαλατο-πόλεμος στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ τους προερχόμενοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να διαμαρτυρηθούν για τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του γάλακτος.

Η διαδήλωση «1.000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες», που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Γάλακτος (EMB), τη συνομοσπονδία των γαλακτοπαραγωγών και των γεωργικών συνδικάτων 14 ευρωπαϊκών χωρών, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας μέχρι το απόγευμα.

«Η αγορά γάλακτος έχει πάρει φωτιά (…). Για πολύ καιρό οι τιμές του γάλακτος δεν καλύπτουν τα κόστη παραγωγής και χιλιάδες γαλακτοπαραγωγοί έχουν ήδη αναγκαστεί να τα παρατήσουν», αναφέρει ο EMB στον ιστότοπό του.

Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν «να επιστήσουμε την προσοχή στους πολιτικούς» που «πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν αποτελεσματικά νομοθετικά μέτρα για την αγορά γάλακτος», προσθέτει η ανακοίνωση του EMB.

Ο Σύνδεσμος ανέμενε ότι περίπου 1.500 διαδηλωτές θα έπαιρναν μέρος στη διαμαρτυρία των γαλακτοπαραγωγών.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά, αρμόδιος για τη γεωργία, επεσήμανε από την πλευρά του ότι: «Η τρέχουσα κρίση, που είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη του 2009, δείχνει σε ποιο βαθμό είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα παγκόσμιο σύστημα ρύθμισης της παραγωγής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: «Καμία συμφωνία και καμία συνέπεια για τον Πούτιν» – Όσα κατάφερε να κερδίσει από τη συνάντηση του με τον Τραμπ
Ο Ρώσος κατάφερε να μπει ξανά ανάμεσα στους νομιμοποιημένους ηγέτες και να κερδίσει τα πολυτιμότερα «δώρα»: χρόνο και αναστολή των συζητήσεων για νέες κυρώσεις
Βλαντιμίρ Πούτιν 15
Ζελένσκι: Προοπτική διαλόγου για το εδαφικό, μόνο αν η Ουκρανία είναι στο τραπέζι – Πιέζει για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ
Ο Ουκρανός ξεκαθάρισε πως η θέση της Ουκρανίας είναι να επιτευχθεί μία πραγματική και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία και όχι μία παύση του πυρός
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 5