Πολιτική

“Νευρική κρίση” στην Κυβέρνηση – Ποιοι απειλούν να μην ψηφίσουν

Μια ακόμη ψηφοφορία που μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης και στην Κυβέρνηση εκτός από εκείνους , όπως η Λούκα Κατσέλη και η Σοφία Γιαννακά που είπαν ανοιχτά πως δεν θα ψηφίσουν το άρθρο για τις εργασιακές σχέσεις αναζητούν (και πάλι) τους βουλευτές εκείνους που δεν εκδηλώνονται ανοιχτά και μπορεί να προκαλέσουν “ζημιά” όταν έρθει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.

Αυτή τη φορά είναι το περιβόητο άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις με τους βουλευτές, όπως η κ. Κατσέλη που είπε ανοιχτά ότι δεν το ψηφίζει, αποτελεί την κόκκινη γραμμή.

Οι βουλευτές μιλούν για εργασιακό μεσαίωνα, ενώ άλλοι, όπως ο Ανδρέας Μακρυπίδης χαρακτήρισε το ενιαίο μισθολόγιο “φτωχολόγιο” ενώ και ο Κ. Γείτονας εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα είναι διαφανείς οι διαδικασίες αξιολόγησης.

Παράλληλα συνεχίζεται ο αναβρασμός σε όλα τα επίπεδα. Τελευταίο επεισόδιο η καταγγελία της ΝΔ για σύσταση 77 νέων οργανισμών και για αύξηση των προσλήψεων τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία επανέφερε στον ΚΤΕ Οικονομικών η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Ο αναβρασμός σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται και ήδη μελετώνται αλλαγές, οι οποίες όμως πρέπει να εγκριθούν απ’ την τρόικα.

Κάπως έτσι οι βουλευτές μιλούν για εκβιασμό και έτσι κανείς δεν γνωρίζει αν και αυτή τη φορά θα υπάρξουν απώλειες.

Διαβάστε επίσης:
Βόμβα από Κατσέλη: “Δεν ψηφίζω το άρθρο για τις συμβάσεις εργασίας”

“Φτωχολόγιο” το ενιαίο μισθολόγιο … νέες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
20
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες