Κόσμος

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ομπάμα – Χάνει τις εκλογές του 2012

Αν αντίπαλός του είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, τότε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα ανανεώσει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο και «πονοκέφαλος» για τον Μπαράκ Ομπάμα και το επιτελείο του. Και δικαίως όπως δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε για τη Washington Post και το δίκτυο ABC.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, που ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, θα λάμβανε το 49% των ψήφων, έναντι ενός 46% του Ομπάμα, αν προεδρικές εκλογές ενός γύρου πραγματοποιούνταν σήμερα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος όμως, θα νικούσε όλους τους άλλους δηλωμένους ή υποθετικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η ηγετική μορφή της συντηρητικής δεξιάς Σάρα Πέιλιν η οποία θα λάμβανε το 40% των ψήφων έναντι του 55% για τον Ομπάμα.

47% των ερωτηθέντων Αμερικανών εγκρίνουν τις ενέργειες του Ομπάμα, έναντι του 49% που τις αποδοκιμάζει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία αποκαλύπτει ότι η έκρηξη της δημοτικότητας που απολάμβανε ο Ομπάμα, μετά την εξολόθρευση του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου, έχει μάλλον “ξεθυμάνει”.

Μόνο το 40% των ερωτηθέντων συμφωνεί στην οικονομική διαχείριση του προέδρου και 59% αντιτίθενται. Το ζήτημα του ελλείμματος, σημείο τριβής με τους Ρεπουμπλικάνους, στοιχίζει στον Ομπάμα τη χειρότερη επίδοση του: μόνο το 33% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ενώ το 61% τον αποδοκιμάζει.

Η διατήρηση της υψηλής ανεργίας (9,1% του εργατικού δυναμικού) 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος ρεκόρ, βαραίνουν το ηθικό των Αμερικανών που σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει αρχίσει, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση των Δημοκρατικών.

Τέλος ένα 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πορεύονται στη “λάθος κατεύθυνση”, ενώ το 32% πιστεύει ότι οι προοπτικές είναι καλές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, σε 1.002 Αμερικανούς και το περιθώριο σφάλματος είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“I have a dream” από το… Facebook!

Ο Ομπάμα ξανά για πρόεδρος – Δείτε το πρώτο βίντεο με το οποίο το ανακοίνωσε

“Δεν έχασα τον ύπνο μου επειδή σκοτώσαμε τον Μπιν Λάντεν”

Ο Ομπάμα ψήνει ανελέητα τον Ντόναλντ Τραμπ δημοσίως – Δείτε βίντεο

Αμερικανός και με… πιστοποιητικό ο Ομπάμα!

Κόντρα με φόντο τις προεδρικές εκλογές – Τραμπ: «Ο Ομπάμα δε γεννήθηκε στη Χαβάη!»

Απίστευτη γκάφα Ομπάμα

Ομπάμα: Στόχος η μείωση του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια σε 12 χρόνια

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναρωτιούνται: «Θα σωθούμε ή θα γίνουμε Ελλάδα;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας