Κόσμος

Αμερικανίδα ξύπνησε από την αναισθησία με.. βρετανική προφορά!

Από την αναισθησία μετά το χειρουργείο συνήθως ξυπνάμε με ζαλάδα. Η Κάρεν Μπάτλερ από το Όρεγκον των ΗΠΑ ωστόσο ξύπνησε με προφορά άλλης χώρας.

Η γυναίκα υπέστη χειρουργική επέμβαση στο στόμα πριν από 18 μήνες. Μέχρι τότε μιλούσε όπως κάθε άλλη Αμερικανίδα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Όρεγκον. Αφού ξύπνησε ωστόσο από την αναισθησία διαπίστωσε ότι η φωνή της είχε αλλάξει. Και μάλιστα όχι ο τόνος αλλά η.. προφορά της η οποία παρέπεμπε σε Βρετανία και Ιρλανδία.

Τις πρώτες ημέρες η γυναίκα απέδιδε την βρετανική προφορά στο πρήξιμο από την εγχείρηση ωστόσο μετά από 18 μήνες εξακολουθεί να μιλά ως βέρα Βρετανίδα.

Οι γιατροί θεωρούν ότι η Κάρεν απέκτησε μία σπάνια διαταραχή, η οποία αποκαλείται “σύνδρομο ξένης προφοράς”. Αυτή τη διαταραχή την έχουν 100 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Προκαλείται από εγκεφαλικά ή άλλες βλάβες τον εγκέφαλο. Στην περίπτωση της Κάρεν ευτυχώς αυτό δεν ισχύει. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα παρά μόνο ίσως ότι.. κάποιοι νομίζουν ότι τους κοροιδεύει ή της ζητάνε να λέει διάφορες λέξεις για να διασκεδάσουν.

Πρώτος και καλύτερος ο άνδρας της Γκλεν. “Διασκεδάζουμε με αυτό περισσότερο από ό,τι με οτιδήποτε άλλο (…) Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την εγχείρηση είχε έρθει η αδελφή της για επίσκεψη. Καθίσαμε να πιούμε μπίρες και βρίσκαμε λέξεις για να δούμε αν μπορεί να τις πει η Κάρεν και πως τις έλεγε. Όλο το Σαββατοκύριακο το περάσαμε έτσι” αναφέρει ο κ. Μπάτλερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση