Κόσμος

ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει μέχρι στιγμής κοστίσει 29 δισεκατομμύρια δολάρια – «Πονοκέφαλος» για τον Τραμπ

Την 29η Απριλίου, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως το κόστος ήταν 25 δισεκ. δολάρια, άρα έχει σημειωθεί αύξηση 4 δισεκ. δολαρίων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κόστος του πολέμου στο Ιράν είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αυτό αυξάνεται όσο δεν τερματίζει οριστικά η πολεμική εκστρατεία «Επική Οργή» στην Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, η αντιπολίτευση στις ΗΠΑ έχει χρησιμοποιήσει το κόστος του πολέμου στο Ιράν, ως ένα από τα σημαντικά επιχειρήματα με φόντο τις ενδιάμεσες εκλογές για να «χτυπήσει» την αξιοπιστία και το αφήγημα του Ντόναλντ Τραμπ στον αμερικανικό λαό. 

Μόλις έξι μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές όπου οι Ρεπουμπλικάνοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα χρειαστεί πιθανόν να δώσουν σκληρή μάχη προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί βλέπουν τα ποσοστά τους να ενισχύονται στις δημοσκοπήσεις, καθώς επιχειρούν να συνδέσουν τον πόλεμο με θέματα που σχετίζονται με το κόστος ζωής.

Και φαίνεται ότι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ τους, καθώς ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράν έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει 29 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε σήμερα (12.05.2026) ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Την 29η Απριλίου, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ο πόλεμος εκείνη τη στιγμή είχε στοιχίσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μια αύξηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκτοτε.

Ο Τζουλς Χερστ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ελεγκτή, είπε σε βουλευτές σήμερα πως το νέο κόστος που ανακοινώνει περιλαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επισκευές και την αντικατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού και λειτουργικά κόστη.

«Η ομάδα του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας και η ομάδα των ελεγκτών εξετάζουν συνεχώς» αυτά τα στοιχεία, υπογράμμισε ο Χερστ. Ο αξιωματούχος έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγό Νταν Κέιν.

Δεν είναι σαφές πως το Πεντάγωνο υπολόγισε το ποσό των 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια πηγή είπε στο Reuters τον Μάρτιο ότι η διοίκηση Τραμπ είχε υπολογίσει πως οι πρώτες έξι ημέρες του πολέμου είχαν κοστίσει τουλάχιστον 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία με τον Ντίμη Μαυρόπουλο στην Κύπρο: «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει»
Το σκάφος του 76χρονου διαλύθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο - Η σύντροφός του νοσηλεύεται με κατάγματα, εξιτήριο για την κόρη του
Ντίμης Μαυρόπουλος: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία – «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει» 7
Γραπτό μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στις χώρες του Κόλπου: «Αναγνωρίστε τον αληθινό εχθρό, να είμαστε ενωμένοι οι μουσουλμάνοι»
Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, που διαδέχθηκε τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά την 28η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πυροβολισμοί σε rave party στην Ελβετία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 03.00 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του «Aarauer Rave», ετήσιου techno πάρτι με την συμμετοχή 3.500 ατόμων στο ιπποδρόμιο του Ααράου - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται – Ηχητικό ντοκουμέντο
Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που «έσβησε» στα συντρίμμια του σκάφους του στο Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο
Διαλύθηκε το σκάφος του στα βράχια - Η σύντροφος και η κόρη του πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα - Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Ντίμης Μαυρόπουλος
7